Nyári kerékpártúra

Napos / Hetes / Hétvégi bicajozás

 

Három(1-3) az egyben kerékpártúra

2021.  július  11 – 18.  (vasárnap – vasárnap)

 

2A VándorMások csapatával e nyáron Budapesttől indulunk, majd egy bő hét múltán oda is érkezünk. A tervbe vett 555 km-es hurkot (Vác–Pesti-Duna-völgy > Kosdi-dombság > Börzsöny > Ipoly-völgy > Cserhát > Zagyva-völgy > Mátralába > Magas-Mátra > Mátraalja > Egri-Bükkalja > Borsodi-Mezőség > Hevesi-ártér (azaz a Tisza-tó jobb partja) > Jászság > Tápió-vidék > Pilis–Alpári-homokhát > Gerje–Perje-sík > Tápió-vidék > Monor–Irsai-dombság > Gödöllői-dombság > Pesti-hordalékkúpsíkság) nyolc nap alatt teljesítjük, azaz naponta átlag 70 km-t tekerünk. Lesz hegy, domb, sík, erdő és pusztaság, így mindenki számíthat kedvére való terepre. Szerdától – szombatig napi egy-egy fürdést is beterveztem, bízva abban, hogy az ördög épp alszik, s így elkerülnek bennünket a defektek. Hosszabb burkolatlan útszakaszra csupán a Mátrából ereszkedve kell számítani, de az időnként kátyús aszfaltburkolatok miatt a vékonykerekű kerékpárt nem ajánlom, az összteleszkópos bringát pedig határozottan ellenjavallom. Tapasztalatom alapján, az indulás előtt átnézett (szervizelt), csomagtartóval, világítással felszerelt, váltós bicajjal, hozzá két pótbelsővel, szerszámmal ideális nekivágni e kihívásnak. (Cserben senkit sem hagyunk, ha van rá lehetőség inkább rövidebb, kíméletesebb útvonalat, végső esetben a hazatérést kínálom fel.)

 

Helyet minden éjszakára komfortos (meleg vizes zuhanyozó), ágyneműt biztosító ifjúsági szálláson, üresen álló szolgálati lakban, nyaralóban, panzióban, vendégházban, illetve egy sportközpontban foglaltam. A már bevált gyakorlatot követve, hideg ennivalót útközben vásárolunk, míg a napi meleg főétkezést olcsóbb, lehetőleg menüt is kínáló vendéglőkben oldjuk meg. A szállások egymástól való távolsága adott, így akár tűz a nap, akár nyakunkba szakad az ég, a menetrendet tartva kell tapossuk a pedált. Bármily feleslegesnek is tűnik, mindenki pakoljon esőkabátot, legalább egy hosszú alsót, simléderes sapkát, és minimum 1,5 liter ivóvízhez palackot. (Érdemes képzeletben kicsit túrázgatni, az ilyen virtuális utazás során rengeteg hasznos dolog jut még az ember eszébe.)

 

1A túra első napját önmagában is ajánlom: A 84 km-es táv megtétele után vonatra szállva legkésőbb este 8-ra Pesten lehet lenni, de az aznapi tekerést akár már 50 km megtétele után is be lehet fejezni.

Találkozás 11-én, vasárnap: a Margit híd Buda hídfőjénél 8 órakor, vagy más megbeszélt helyen.

 

3A túrát záró hétvégéhez (2 éjszaka) is lehet csatlakozni előzetes regisztrációt követően: Pénteken a Keletiből 1 óra vonatozás, majd 12 km tekerés, szombaton egy 78 km-es kör, félúton fürdőzéssel, míg vasárnap 76 km kerekezés Budapestre a terv.

Érkezés 18-án, vasárnap: az esti órákban a Szent Gellért térre Cinkota irányából.

 

Várható költségek:

                Részvételi díj (szállás + az egyik napon kötelező reggeli + szervezés) 4.250 Ft/éj
                Kiadások a túra során: Arborétum (1.400 Ft), fürdők (3.700 Ft), önellátás, stb.
                Az első napon1 visszautazás Budapestre (vonaton kerékpárral) 1.625 Ft.
                A záró hétvégére3 utazás Budapestről (vonaton kerékpárral) 1.625 Ft.

 

Jelentkezz most! A részvételi díjat jún. 30-ig kérem befizetni e-mailben, v. telefonon egyeztetett módon.

Ha jövetelednek a fránya anyagiak vetnének gátat, hívj fel! (Vannak titkos támogatók.)

 

 

Gazsi

(+36 30 2102329; vandormasok91@gmail.hu)

Hírtípusa: 
kiemelt híreink

Atlasz Sportegyesület
1111 Bp., Budafoki út 22.
Új bankszla: Raiffeisen Bank Zrt. 
12010532-01445130-00100003
Adószámunk: 18183722-1-43
E-mail: info@atlaszsport.hu