Elutasította egyesületünket az uszoda
Eljárást indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság

Az egyenlő bánásmód megsértése miatt tett panaszt egyesületünk az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, mivel megítélésünk szerint egyesületünket az LMBTQ személyek egyenlősége érdekében végzett tevékenységünk miatt érte hátrányos megkülönböztetés. A Hatóság eljárást indított.

Sportegyesületünk 2004 óta biztosít sportolási lehetőséget leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer (LMBTQ) emberek számára, hogy olyan elfogadó környezetben sportolhassanak, amelyben nem kell eltitkolniuk saját identitásukat. Hét szakosztályt működtetünk, melynek keretében több mint százötvenen sportolnak rendszeresen.
Minden évben egész napos sporteseményt is szervezünk, a 13. Atlasz Sportnapra 2017. február 4-én került sor. Az úszóedzés helyszínének biztosítása érdekében elektronikus levélben érdeklődtünk a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nél úszósáv bérlése tárgyában. A bérlés lehetőségét és a medence adott időpontra vonatkozó elérhetőségét az uszoda elektronikus levélben visszaigazolta, ám amikor a szerződéskötéshez megküldött adatok révén a Kft. szembesült azzal, hogy egy LMBTQ sportszervezetről van szó, elzárkóztak a szolgáltatás nyújtásától.
Azért megtagadni egy szolgáltatást, mert azt LMBTQ emberek is igénybe veszik, jogsértő és elfogadhatatlan. Annak érdekében, hogy a jövőben sem a Hegyvidék Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-nél, sem pedig más köz- és magánintézménynél ne fordulhasson elő hasonló eset, egyesületünk az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult, és kérte a jogellenes gyakorlat kivizsgálását.
Az eljárás során az Atlasz Sportegyesület jogi képviseletét a Háttér Társaság látja el.

Az Atlasz Sportegyesület nevében az esettel kapcsolatosan további információt nyújt:
Banach Nagy Milán, ügyvivő
Tel.: +36-20/950-5820
E-mail: info@atlaszsport.hu
Atlasz Sportegyesület

A Háttér Társaság nevében az eljárással kapcsolatosan további információt nyújt:
Dombos Tamás, ügyvivő
Tel.: +36-20-537-4378
E-mail: tdombos@hatter.hu
Háttér Társaság
www.hatter.hu

Atlasz Sportegyesület
1111 Bp., Budafoki út 22.
Új bankszla: Raiffeisen Bank Zrt. 
12010532-01445130-00100003
Adószámunk: 18183722-1-43
E-mail: info@atlaszsport.hu