Pünkösdi gyalogtúra Belső-Somogyban
Tarst velünk e kezdő bakancsosoknak is ajánlott terepen! Gazsi

BELSŐ-SOMOGYI PÜNKÖSDÖLÉS
Gyalogtúra 2016. május 12 – 16.

A VándorMások e tavaszon a gyakorta túrázók körében is alig ismert tájegység felfedezésére vállalkozik. Ha a térképen Balatonfenyvestől Drávatamásiig húzunk egy vonalat, egybefüggő erdősávot találunk. A Boronka és a Rinya patakok szövevényes ágainak köze nagyvadakban gazdag, tavakkal sűrűn tagolt, több foltjában is védett mesevilág. Birtokosai, majd a pártvezérek vadászterületeket kihasítva évszázadokon át tették lehetetlenné bejárását. Volt honvédelmi miniszterünk, Czinege elvtárs is e vidéken, Kaszópusztán tartotta (Kádár rosszallását is kiváltó) orgiáit. Kihasználva, hogy a rendszerváltást követően megnyitott területek még látogathatóak, három napon át barangolunk itt, (hivatalos nevén) Belső-Somogyban. Gyanítva, hogy a helyi infrastruktúra (kevés jelölt túraútvonal, s olcsó szálláshely, gyér tömegközlekedés) miatt több nehézségbe fogok ütközni, az őszön alapos terepszemlét tartottam. A kellő méretű, emeletes ágyakkal berendezett, zuhanyzókkal, konyhával, étkezővel rendelkező bázis megtalálásával végül csak kis bajom volt, viszont a ‑ szokás szerint idén is választható ‑ hosszabb és rövidek távok végpontjai közti utazásokkal már nehezebben boldogulok. Napjainkat egy-egy program megrendelésével színesíttetem: Az ország egyetlen vidraparkjában bemutató várja a csapatot, a védett Baláta-tó körüli vezetést követően a kisvasút használaton kívüli szakaszán utazunk tovább, míg a Boronka-melléki Tájvédelmi Körzetben különvonattal váltjuk ki a Rockenbauer Pál Dél-Dunántúli Kéktúrával közös szakaszt. Nagyobb emelkedőktől senki se tartson, túránkat jó szívvel ajánlom kezdő bakancsosok, érdeklődők számára is e pünkösdi hosszúhétvégén.
 

Gyere, túrázz velünk! Végy ki másfél nap szabit, szerezz be egy kényelmes, túrázásra alkalmas cipőt, ill. egy viszonylag bő esőköpenyt, és minden másról a VándorMások gondoskodik.

Indulás csütörtökön Budapestről InterCytivel 13:45-kor, vagy autóval délután ½ 4 tájban (pótdíj-, ill. útdíj-mentes utazást választva kb. 50 perccel korábban). A szállás elérhető egy 19.45-kor induló IC-vel is (de azt rövid éjszaka, majd reggel induló egész napos túra követi).

Várható költségek:
Részvételi díj, benne a szervezés (terepbejárás, telefonok), a szállás, az ellátás (napi két hideg, egy meleg étkezés), s a megrendelt programok, az éjszakák számától függően max. 22.400 Ft.
Utazás oda + vissza: Pl. Budapestről InterCytit is igénybe véve kedvezmények híján 9.410 Ft,
míg gépkocsival (a javasolt útdíj köteles irányon át !) kb. 440 km-re elegendő üzemanyag ára.
Kiadások helyben: közlekedés, belépők stb. (a választott túráktól függően).

Jelentkezés – név, telefonszám és/vagy e-mail cím megadásával - folyamatosan alábbi elérhetőségeim egyikén. A részvételi díjat (4.800 Ft/éj + 3.200 Ft) egyeztetett módon, de legkésőbb a VándorMások május 7-ei kerékpártúráján kérem befizetni. A részletes tájékoztatót elkészültét követően küldöm, végső határidőként május 9-ét vállalva. Lemondás esetén a szervezés fedezetét (3.200 Ft), valamint a szállás+ a megrendelt programok árát (3.000 Ft/éj) nem, míg az ellátás költségeit (1.800 Ft/éj) május 7-ig áll módomban visszafizetni.
Idén távolabbra, azaz magasabb áron utazunk, ezért kérem, hogy akinek módjában áll, ajánlja fel támogatását kevésbé tehetős túratársainknak. Köszönöm.

Gazsi

Mobil: 06-30/210-2329; E-mail: vandormasok@freemail.hu

Atlasz Sportegyesület
1111 Bp., Budafoki út 22.
Új bankszla: Raiffeisen Bank Zrt. 
12010532-01445130-00100003
Adószámunk: 18183722-1-43
E-mail: info@atlaszsport.hu