VándorMások sítúra januárban
Téged is várunk, ha még nincs tele a hócipőd!

    Sítúra-2014.1.24-29. 

Sziasztok! Ismét szeretettel várunk januárban mindenkit, akinek nincs tele a téltől a hócipője!

A jó hangulat az előző évek tapasztalatai alapján idén is garantált, síelés közben ugyanis lehetetlen rosszul érezni magunkat. Pláne, ha ehhez még jó társaság is társul. Aki volt már velünk síelni, annak ez a túrakiírás puszta formalitás, aki gondolkodik a dolgon, azt viszont csak bátorítani és rábeszélni tudjuk.                         

Nézzük a paramétereket!

program – mint minden sítúráé – most is rendkívül egyszerű.

Indulás: január 24-én pénteken koradélután (13.00 körül) Budapestről, estére megérkezünk a szállásra, és nyugovóra térünk.
Január 25-én, 26-án, 27-én és 28-án, szombaton, vasárnap, hétfőn és kedden egész nap síelünk. A hüttézés persze alapprogram, este pedig szauna és eszem-iszom, esetleg némi àpres ski party, ha az időjárás és erőnk engedi.
Január 29-én szerdán pedig hazajövünk, érkezés Budapestre késődélután.

Utazás: személyautóval. A jelentkezőket – ahogy szoktuk – telekocsikba osztjuk be.

Szállás: a jelentkezések alapján választjuk ki a környék magánszállásai, panziói vagy apartmanjai közül. Várható szállásköltség 25-30 €/éj, vacsora nélkül. (Félpanzió foglalására a kiválasztott szállástól függően vagy lesz lehetőség, vagy nem.)

Étkezés: Reggelit a szálláson biztosítunk. Ebédelni a sípályán található Hüttékben, vacsorázni a környék Gasthofjaiban fogunk, mindenki igényei szerint az étlapról és a napi kínálatból választhat.

Felszerelés: A sífelszerelést mindenkinek magának kell biztosítania. Ha nincs saját felszerelésed, bérelhetsz a helyszínen. (A Budapesten való bérlést a szállítás problémái és a fölöslegesen fizetendő napok miatt nem ajánlom, de természetesen erre is lehetőség van.)
Síkabátot és sínadrágot vagy síoverált, síszemüveget, síkesztyűt, sízoknit, sálat és fület védő sapkát mindenképpen hozz magaddal. Megfelelő öltözet nélkül ne indulj útnak!

A szállásdíjat érkezéskor a helyszínen kell kifizetned. Ha a túrát a jelentkezési határidő után mondod vissza, és nem tud más a helyedre beugrani, akkor a teljes szállásdíjat ki kell fizetned.

Síoktatást nem tudunk vállalni, teljesen kezdőknek akkor javasoljuk a csatlakozást, ha helyben befizetnek síoktatásra. Ha nem akarsz síelni vagy snowboardozni, csak pihenni, a szabad férőhelyek erejéig akkor is csatlakozhatsz a csapathoz.


A túra úticélja három sírégió közül választható:

1. Gasteinertal (Salzburger Land)

A Gasteinertal Ausztria egyik legelegánsabb síterepe, ennek megfelelő szállásárakkal. Emiatt, ha ezt a régiót választjuk, valószínűleg csak kicsit messzebb fogunk mindenkinek elfogadható szállást találni, naponta 20-30 percet autózni fogunk. Cserébe viszont a vad természet érzését adó, fantasztikus pályákat kapunk, három önálló, de önmagában is kiváló síterepen (Dorfgastein-Großarltal, Bad Hofgastein-Bad Gastein, Sportgastein). A régió rendkívül hóbiztos, mivel egészen 2700 méter magasságig terjed. A völgyben több szuperjó gyógyfürdő is üzemel, ami nem utolsó szempont a döntésnél. Csak ajánlani tudom!

Napijegy ára: 46 €
Menetidő Budapestről: 8 óra
Infó: http://www.bergfex.at/badhofgastein/

2. Nassfeld-Hermagor (Kärnten)

Naßfelden 110 km pályarendszeren lehet síelni a pályák igazi labirintusában 2000 méter magasságig. A szlovén-olasz-osztrák határháromszögben fekvő terep jellegzetessége, hogy Ausztria más régióihoz képest gyakran egészen más hóviszonyokat produkál, de az eltérés lehet pozitív és negatív irányú is. Veszélye, hogy ködre kicsit hajlamosabb a többi terepnél. Az osztrákok viszont nagyon szeretik, a 10 legjobb terep között tartják számon. Nem mellesleg tavaly majdnem ide mentünk, úgyhogy jó eséllyel indul a szavazáson.

Napijegy ára: 43 €
Menetidő Budapestről: 8 óra
Infó: http://www.bergfex.at/nassfeld-hermagor/

3. Serfaus-Fiss-Ladis

A harmadik lehetőségnél nincs kompromisszum: elmegyünk Tirolba, Ausztria egyik legnagyobb és legjobb terepére. A három kis falu körüli pályák mesébe illőek, hosszuk 212 km, egészen 2820 méter magasságig mennek fel a liftek. Mivel itt még január végén nincs főszezon, a jegyek is kicsit jutányosabbak. A távolság az egyetlen ellenérvem, egyébként ötcsillagos választás.

Napijegy ára: 43 €
Menetidő Budapestről: 10 óra
Infó: http://www.bergfex.at/serfaus-fiss-ladis/

 

Jelentkezés: Mikulásig, azaz december 6-ig e-mailben. Kérlek, időben jelentkezz, a késve érkezett jelentkezéseket nem tudom elfogadni, mivel a szállást le kell foglalnom.

Az e-mailben feltétlenül add meg kérlek:
a) a neved és a telefonszámod
b) hogy tudsz-e autót hozni
c) hogy hozol-e sífelszerelést
d) ha az előző két kérdésre igennel válaszoltál, hogy van-e síléctartód a kocsira
e) ha az előző kérdésre nemmel feleltél, hogy tudsz-e még utast hozni
f) melyik síterepre szeretnél utazni
g) bármi egyéb kérés, óhaj-sóhaj, vagy más, amiről tudnom kell

A jelentkezéseket visszaigazolom. A részletes programot, amely tartalmazza a szállás címét és a javasolt útvonalat, a szállás lefoglalása után mindenkinek megküldöm.
A túrán résztvevők maximális létszáma: 15 fő.

A túra kedvezőtlen hóviszonyok esetén legkésőbb 2 nappal indulás előtt lemondásra vagy más ausztriai síterepre áthelyezésre kerülhet. Az első esetben a túra későbbi időpontra csúszik, amit a résztvevőkkel egyeztetek. Ekkor a jelentkezés újraindul. Ha a túra áthelyezésre kerül, akkor a jelentkezések érvényesek, és a rendes lemondási feltételek állnak fenn.                      

A túrán mindenki a saját felelősségére vesz részt, a túravezető az esetleges síbalesetekért felelősséget nem vállal.

Túravezető: Gergő

Jelentkezés és további információ: vm_gergo@hotmail.com

Gyertek!

Atlasz Sportegyesület
1111 Bp., Budafoki út 22.
Új bankszla: Raiffeisen Bank Zrt. 
12010532-01445130-00100003
Adószámunk: 18183722-1-43
E-mail: info@atlaszsport.hu