Nyári kerékpártúra
Napos / Hetes / Hétvégi bicajozás
A VándorMások csapatával e nyáron Budapesttől indulunk, majd egy bő hét múltán oda is érkezünk. A tervbe vett 555 km-es hurkot nyolc nap alatt teljesítjük, azaz naponta átlag 70 km-t tekerünk. A túra első napját önmagában is ajánlom, de előzetes regisztrációt követően, akár a záró hétvégéhez (2 éjszaka) is lehet csatlakozni. Lesz hegy, domb, sík, erdő és pusztaság, így mindenki számíthat kedvére való terepre, sőt szerdától – szombatig napi egy fürdőzésre. Jelentkezéseddel ne késlekedj, mert a szállások kapacitás a korlátos!
Újra tudtok jönni sportolni
Egyre több szakosztály edzései indultak el újra - várunk Benneteket szeretettel!
BÜKKI ÁLOM
Többnapos pünkösdi gyalogtúra
A VándorMások bakancsosai hosszú szünet után - Paripás Pünkösd (Hármaskút 1999.), Tizedszer is menn(y)i kő’! (Rejtek 2001.), és Bükki Búcsú (Szarvaskő 2002.) többnapos gyalogtúráikat követően - keresik fel újra legnagyobb átlagmagasságú, számtalan barlanggal büszkélkedő, szinte teljes terjedelmében védett hegységünket. Álmodjunk négy éjszakán át együtt e meseszép karsztos vadonban! (20-án indulás, regisztrációddal ne késlekedj!)
Újraindulunk
Figyeljétek a levelezőlistákat
Újraindult az úszás
Tüske Csarnokban, edző felügyeletével
Tavaszi többnapos gyalogtúra
Nyugat-, és Dél-Zemplén
A VándorMások bakancsos csapatával május első napjaiban ott folytatjuk, ahol pont egy éve abbahagytuk. Vissza-térünk a gyalogtúrázók egyik hazai Mekkájába, a Zemplén erdeibe. Gyere, túrázz velünk! Vegyél ki két nap szabit, szerezz be egy kényelmes, gyaloglásra alkalmas cipőt, ill. egy viszonylag bő esőköpenyt, és minden másról a VándorMások gondoskodik.
Atlasz Sporttábor Sopron
2019. június 7-10.
Kipihented már a sportnapot? Reméljük, jól érezted magad, és már ég vágy Benned, hogy ismét velünk sportolhass! Örömmel jelentjük: megnyílt a jelentkezés az Atlasz Tavaszi Sporttáborába, Sopronba! A tábor időpontja: 2019. június 7-10. (péntek-hétfő), a pünkösdi hétvége, helyszín: Sopron. A részletekért olvass tovább!
Nyári többnapos gyalogtúra Szlovéniában
Júliai-Alpok, Kanini-hegység
A lassan régmúltba hajló, különös hangulatú Logarska Dolina túra után idén visszatérünk Szlovéniába, lábunkat – ha csak pár lépés erejéig is – Olaszországba is betesszük majd. Úticélunk tehát Szlovénia hazulról nézve legtávolabbi szeglete, az Isonzó, avagy Soča folyó vidéke. Sokak számára ez a táj már ismerős lehet, én bevallom, Bohinjon túl még nem jártam soha. Gergő
Őszi többanpos gyalogtúra
Három bakancsos nap Csehországban
Gergő ez alkalommal minden eddiginél messzebbre, a Csehország és Lengyelország határán magasodó Óriás-hegységbe, valamint a Cseh Paradicsomba hirdeti a VándorMások őszi többnapos gyalogtúráját. A helyek száma korlátozott, érdemes sietve jelentkezned, ha szeretnéd vezetésével felfedezni e két mesevilágot.
Cselekre fel, csajok!
Július 19-én indul a csajfoci
Rendszeres csajfoci alkalmakat indítunk LBT+ lányoknak/nőknek a Labrisz Egyesülettel közös szervezésében. Gyere, ha szereted a focit, szeretnél egy szuper LMBTQ közösséghez tartozni, jól érezni magad, fejleszteni a technikádat, vagy megtanítani kedvenc cseleidet másoknak is! Az első alkalom mindenkinek ingyenes, a jelentkezés részleteit megtalálod honlapunkon: http://atlaszsport.hu/hu/szakosztaly/csajfoci
A bíróság szerint is diszkriminálta a MOM Sportközpont az Atlaszt
A Fővárosi Törvényszéken is helybenhagyta az EBH határozatát
Egymillió forintos bírságot szabott ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft.-re mert az elutasította az Atlasz LMBTQ Sportegyesület sávbérlését. Most a Fővárosi Törvényszék is jogerősen helybenhagyta a határozatot, miután a Kft. bírósághoz fordult.
Nyári többnapos kerékpártúra
Kilencnapos bicajozás Észak-Magyaroszágon
A VándorMások biciklis csapata idén a Bükk s a Zemplén közt karikázik a hegyek egyhangúságát ;) Tisza menti, s csereháti napokkal oldva. A kilenc napos túrához később is csatlakozhatsz, s korábban is kiszállhatsz (előre egyeztetett pontokon). A tekerés örömét számtalan látnivaló, sőt az ország legnagyobb kalandparkja is gazdagítja majd. Ne hagyd ki, jelentkezz!
Atlasz rövidfilmek
Szavazz, hogy forgathassunk!
Atlaszos rövid filmek készítésére pályázunk a Civil Művek Közművelődési Egyesülettel közösen. Miért jó az Atlasz közösségében sportolni? Mit jelent számunkra az Atlasz? Miért fontos egy LMBTQ ember számára a befogadó sportközösség? Rövid filmek rólunk az LMBTQ közösségnek. Szavazz ránk, hogy elkészíthessünk 4 videót, amivel LMBTQ sportközösségünket építhetjük! :) Klikk ide: https://www.dm-egyuttegymasert.hu/hu/projektkereso2/#6652 Minden szavazat számít!
Április 27-én indul a qLit pingpong
Elsősorban, de nem kizárólag lányoknak
A qLittel közösen április 27-én útjára indítjuk a pingpong szakosztályt, elsősorban, de nem kizárólag lányoknak! Ha kikapcsolnál péntek este, gyere le velünk pingpongozni egy órát a BME Sportközpontba! Ha szeretnéd, tanítgatunk kicsit, de a főszerep a játéké. Lehetsz kezdő, haladó vagy profi, jöhetsz egyedül vagy a barátaiddal, biztosan jól fogod magad érezni. Az alagsori Aréna terem csak a miénk ebben az idősávban, 6 asztalon tudunk játszani.
Atlasz Sporttábor Zágráb
Sportoljunk együtt a pünkösdi hétvégén!
Itt a tavasz, ideje ismét együtt eltölteni egy remek hétvégét, sportolni és szórakozni egy jót. Úgyhogy irány Zágráb, az Atlasz Sporttábor! A tábor időpontja: 2018. május 18-21. (péntek-hétfő), Pünkösd hétvégéje Helyszín: Zágráb.
Elnökségi tag lett az Atlasz társügyvivője az EGLSF-ben
Megválasztották elnökségi tagnak egyesületünk társügyvivőjét, Manheim Istvánt az EGLSF (European Gay & Lesbian Sport Federation) éves taggyűlésén most hétvégén Koppenhágában. A döntésnek köszönhetően István a következő években hazánk és a közép-kelet európai régió LMBTQ sportegyesületeinek fejlesztésén dolgozhat majd. A szövetség idén márciustól további 2 elnökségi taggal is bővült, Erika Patrikainen Finnországból, David Hofstetter pedig Svájcból érkezett a testületbe. A három napos eseményen arról is döntés született, hogy 2019-ben Budapest szervezheti ezt a konferenciát, ami az EGLSF 30., míg az Atlasz Sportegyesület 15. születésnapja lesz.
14. Atlasz Sportnap
Ismét a sporté a főszerep
Ahogy azt már megszokhattátok, annyi sportot próbálhattok ki, ahány évesek éppen vagyunk - így ez alkalommal tizennégyet! A szakosztályi formában is működő fallabda, tollaslabda és fitness mellett a szokásos zumba, ricochet, karate, spinning, floorball, jóga, trx vagy a sokak kedvenc sportja, a falmászás is kipróbálható lesz. Azonos nemű táncot is tanulhattok a Charme tanáraival, ping-pongozhattok a qLit-es lányokkal és focizhattok Labriszos barátainkkal. Természetesen a sportok kipróbálásáért pecsét is jár, melyet távozáskor egyedi ajándékokra válthattok be.
Támogatjuk versenyzőinket
Nemzetközi versenyeken való részvételre buzdítjuk sportolóinkat
Szeretnénk, ha az Atlasz sportolói nemzetközi terepen is képviselnék egyesületüket és országunkat, ezért az Atlasz ügyvivői testületének döntése értelmében a jövőben támogatjuk a versenyeken való részvételt.
Ismét sporttábor az Atlasszal
Idén tavasszal Zágrábba látogatunk el
Ideje már most elmentened a naptáradba, hogy le ne maradj az Atlasz Sportnap utáni legnagyobb tavaszi eseményünkről! Atlasz Sporttábor, Zágráb, 2018. május 18-21.
Díjazzuk a sportot!
Idén is meghirdetjük a versenyünket a fitnesz szakosztályban
A szorgalmasan edzésre járók értékes jutalmakat vehetnek át az Atlasz Karácsonyi Vacsorán decemberben. Ajándékot kapnak azok, akik az első és a második félévben, illetve az egész év során a legtöbbször vagy a második legtöbbször voltak fitnesz edzésen. Az igazi nyertes persze az lesz, aki az edzőnél, Szilárdnál is többször jön majd a fitnesz órákra. Vajon ki lesz az?
Ismét Atlasz Sítábor a VándorMásokkal!
2018. január 28-február 2. (Gasteinertal, Ausztria)
Az idén kimaradt sítúra után jövőre újból próbát teszünk, ezúttal Ausztria egyik legelegánsabb sírégióját, a Gasteinertalt célozzuk meg. A környéken három hatalmas (Bad Gastein, Großarltal-Dorfgastein, FlachauWagrain) és több kisebb-közepes, de remek (Sportgastein, Rauris, Kleinarl-Flachauwinkl) síterep érhető el. A három nagyobb terep pályahosszai 86, 70, illetve 115 km, míg a kisebbek 30 km körüli csúszási lehetőséget kínálnak.
Halloween táncestet tartott a Charme
Ezzel zárta a 2017/2018-as évad első kurzusát a tánccsoport
Halloween táncestet tartottunk a Charme Hungary táncklubban múlt szombaton, mellyel a 2017/2018-as évad első kurzusát zárta le a csoport. A táncest előtt kis „gyorstalpaló” tánctanítást tartottunk, ahol azok a lelkes érdeklődők, akiknek nincs alkalmuk minden héten eljönni a tánctanfolyamainkra megismerkedhettek néhány tánc alaplépéseivel, hogy a későbbi táncesten tudjanak kicsit táncolni, bulizni.
Túrázz velünk november 1-jén!
Rendkívüli egynapos túrát szervezünk a Bükkbe
A tervezett útvonal: Répáshuta, János rét - Kis-kőháti nyereg - Három-kő - TAR-KŐ (950 m) - Toldi-kapu - Hárs-kút forrás - Török út - Kőkapu - Répáshuta, János-rét - Répáshuta. A túra hossza: 15 km. Szint: 400 m. Rövidítési lehetőség: az utolsó 3 km-t az autóvezetők nem teszik meg, aki elfáradt, itt kiszállhat. Idő és igény esetén kitérőt teszünk a Cserepes-kői barlangszálláshoz és a bükki Őserdőhöz is. Érkezés után közös estebéd Répáshután a Vadász-étteremben.
Sportolj az Atlasszal egész nap a 14. Atlasz Sportnapon
Mentsd el most a naptáradba: 2018. április 7.
Szokásunkhoz híven annyi sportot lehet majd kipróbálni, ahány éves az Atlasz. Mivel jövőre ünnepeljük 14. születésnapunkat, ezért 14 sportág közül válogathattok majd. Terveink szerint néhány új játékkal és még bővebb szolgáltatásokkal várunk majd Téged.
BANG - Budapest All Nations' Games
Megcsináltuk harmadjára is!
A tollaslabda, a futás és a fallabda titánjai csaptak össze múlt hétvégén a harmadik BANG - Budapest All Nations' Games versenyen Budapesten. Az Atlasz Sportegyesület által megrendezett esemény idén egy PINK túrával is kiegészült, melynek keretében az LMBTQ szempontból fontos és érdekes helyszíneket látogatták végig a sportolók.
Milliós bírság az egyesületünket elutasító uszodának
Szexuális irányultságon és nemi identitáson alapuló közvetlen hátrányos megkülönböztetést valósított meg a Hegyvidéki Sportcsarnok és Sportközpont Kft., amikor elutasította az Atlasz LMBTQ Sportegyesület sávbérlését - mondta ki az Egyenlő Bánásmód Hatóság, amely egymillió forintos bírságot szabott ki a diszkriminatívan eljáró uszodára.
Nyári többnapos kerékpártúra
Hétvégi, vagy akár kilencnapos bicajozás a fél országon át
A VándorMások biciklis csapata idén Baranyából Hevesbe karikázik megunhatatlanul változatos tájakon, hegyen, dombok közt, ill. sík terepen. Szombaton indulunk, de több ponton is csatlakozhatsz hozzánk. Pl. Csupán egy nap szabadságot beáldozva a túránkat záró hétvégén, akár már péntektől velünk kerekezhetsz a Tisza mentén, majd a Bükk oldalában. Ne hagyd ki, jelentkezz! *** This a summer the VándorMások group is hitting the road all the way from MECSEK mountain to the foot of the BÜKK mountain.
Csatlakozz önkéntesnek az Atlasz csapatához!
Honlapunk angol változatához várjuk segítségedet
Ég benned a vágy, hogy segíts nekünk? Szeretnél részt venni az Atlasz munkájában és csatlakozni lelkes önkéntes csapatunkhoz? Jelentkezz az Atlasz önkéntesei közé!
Nyári gyalogtúra a Dachstein vidékén
Gyalogtúrázz Gergővel gleccser alján, hegyek peremén! (VándorMások)
Gergő idei első külföldi túráján az ausztriai a Dachstein vidékén vezeti a VándorMások csapatát. Az 5 méter híján 3000 méter magas masszívuma ne ijesszen el senkit, a hegy legfelső vidékeire nem merészkedik, azok egynapos túrák keretében, illetve felszerelés és hegyi vezető nélkül nem elérhetőek. Jelentkezési határidő május 15. Ha szeretnél vele tartani, ne késlekedj, mert a részvevők számát korlátozta.
Jubileumi Tavaszi Gyalogtúra
"Uraim! Ezennel meghívom Önöket, egy mecseki kirándulásra."
A huszonöt éves évfordulónak tisztelegve a VándorMások csapata idén visszatér első szállására, hogy Pécs környékének azóta sem látott zugait ismét bejárja. A megszokottnál ugyan kevesebb kilométer, de annál több szokatlan, ünnepi program vár ránk. A jubileumi hosszúhétvégét borkóstoló koronázza: A Villányi-hegység talán legszebb pincesorán pincepörkölttel és rétessel vár bennünket Béla bácsi. Ne hagyd ki! Gazsi
Elutasította egyesületünket az uszoda
Eljárást indított az Egyenlő Bánásmód Hatóság
Az egyenlő bánásmód megsértése miatt tett panaszt egyesületünk az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, mivel megítélésünk szerint egyesületünket az LMBTQ személyek egyenlősége érdekében végzett tevékenységünk miatt érte hátrányos megkülönböztetés. A Hatóság eljárást indított.
13. Atlasz Sportnap
13 év - 13 sport az idei Atlasz Sportnapon
Ahogy már korábban is tapasztalhattad, egyesületünk minden évben egy egész napos sportnappal ünnepli meg születésnapját, és minden ilyen alkalommal annyi kipróbálható sportágat hozunk el Neked, ahány évesek éppen vagyunk – így idén 13 különböző sportban próbálhatod ki magad. Szemezz kedvedre a kínálatból! Lesznek olyan sportok, melyeket akár többször vagy több órán keresztül is űzhetsz, de tesztelheted a KK Moves szolgáltatásait is vagy kondizhatsz a BME Sportközpontban, lazításként akár a szaunát is igénybe veheted. Ha pedig szorgosan gyűjtöd majd a pecséteket (sportonként egyet), ajándékot is hazavihetsz magaddal. Várunk szeretettel a 13. Atlasz Sportnapon!
VándorMások jubileum
Szeretettel várunk a 25 éves VándorMások túracsoport szülinapján!
Koccints velünk a jubiláló VándorMások köszöntőjén, s ezt megelőzően akár túrázz is velünk! Gazsi és Gergő
Tanulj te is táncolni a Charme Hungary-vel!
Új tánctanfolyamok indulnak ősszel
Mindig is szerettél volna megtanulni táncolni? Zavar, hogy a legtöbb tánciskolában nem azt a szerepet táncolhatod, amit szeretnél? Szeretnél veled azonos nemű táncpartnerrel táncolni? Jó helyen jársz, a Charme Hungary tánckurzusán ezeket mind megkapod!
Ismét Sporttábor az Atlasszal
Idén ősszel irány Brno: sok sport knédlivel
Elérkezett a pillanat, hogy megszervezzük az Atlasz első nemzetközi sporttáborát: idén ősszel irány Brno! Egyeztetve cseh barátainkkal fixáltuk az őszi tábor időpontját és a programot is. Mint minden évben, most is lesz fallabda, tollaslabda, úszás és futás is.
Nyári többnapos kerékpártúra
Hétvégi, vagy akár egész hetes bicajozás a Dél-Dunántúlon
A VándorMások biciklis csapata idén a Belső Somogyban leírt kanyarok után a Drávát követi, majd az Ormánságon át a Mecsekre is felteker. Hétfőn indulunk, de pénteken is csatlakozhatsz hozzánk. A Geresdi-dombságban leírt körnek, vagy a helyette választható egésznapos strandolásnak még így is részese lehetsz. A hétvégére még a túra hetében is jelentkezhetsz a +36 30 2102329-es mobilon!
Pünkösdi gyalogtúra Belső-Somogyban
Tarst velünk e kezdő bakancsosoknak is ajánlott terepen! Gazsi
A VándorMások csapata május közepén a gyakorta túrázók körében is alig ismert Belső-Somogy felfedezésére vállalkozik. E nagyvadakban gazdag, tavakkal sűrűn tagolt, több foltjában is védett tájegységet jó szívvel ajánlom kezdő bakancsosok, érdeklődők számára is. Közel az indulás, még inkább a jelentkezés határideje. Csatlakozz hozzánk, hozd párodat, hívd barátaidat is!
Atlasz Sporttábor Székesfehérvár
Sportoljunk együtt a nyár első igazi hétvégéjén!
Mint minden évben, idén tavasszal is megszervezzük az Atlasz Sporttábort, ez alkalommal Székesfehérvárra látogatunk el. Ahogy már megszokhattátok, a sok sport mellett egy kis lazításra is lehetőség lesz, ezen a hétvégén ráadásul a fallabda, tollaslabda, futás és úszás mellett jógázni lehet majd. Ne gondolkozz sokat, jelentkezz a sporttáborba most! We are organising our sports camp this Spring as well which will be located in Székesfehérvár this year. Besides the squash, badminton, running and swimming trainings you can try the yoga as well now, but after the training we will provide you some other opportunities to relax as well. Don't hesitate and register now!
Nyári gyalogtúra a Pádis-fensíkon
Ha kihívásra vágysz, csatlakozz gyalogtúránkhoz! Gergő (VándorMások)
Júniusban újabb külföldi gyalogtúra vár rád. Gergő úticélja ismét a titokzatos Bihar-hegység, közismertebb nevén a Pádis-fennsík. E 2016. június 25. és 28. közötti (szombattól keddig) kihívásoktól sem ment program a 2012-es nyári túra ismétlése, mivel a helyet látni kell és akkor kevesen voltunk. Az érdeklődés máris óriási, a rövid jelentkezési határidőn belül is versengésre számíts!
Atlasz Tavaszi Nyílt Napok
2016 áprilisában ismét nyílt napok az egyesületnél!
Kedves sportőrültek! Az idei fantasztikus 12. Atlasz Sportnapot követően szeretnénk lehetőséget biztosítani számotokra, hogy kipróbáljátok szakosztályi edzéseinket. Ha a Sportnap során valamely sportra nem sikerült bejutnotok, vagy kipróbáltatok valamit, de szeretnétek szakosztályi keretek között is próbát tenni, itt a nagy alkalom!
Egyesületünk a sajtóban
Egyre inkább jelen vagyunk
Örömmel számolunk be Nektek arról, hogy az utóbbi időben egyre inkább megjelenik egyesületünk a sajtóban! Egyik ilyen kiemelkedő megjelenésünk 2015 októberében a FEMINA online hasábjain volt olvasható. Az interjú során Hegedüs J. Csaba fútó szakosztályunk vezetője válaszolt a kérdésekre. A cikk Ahol önmagad lehetsz és még tisztelnek is érte címmel jelent meg és ide kattintva el is olvasható!
Atlasz Sporttábor Szeged
Sportoljunk együtt az októberi hosszú hétvégén!
Hagyományainkhoz híven, idén tavasszal is szervezünk sporttábort, ezúttal ismét Szegedre látogatunk el. Ahogy már megszokhattátok, a sok sport mellett egy kis lazításra is lehetőség lesz, ezen a hétvégén ráadásul cseh barátaink is meglátogatnak minket Prágából. Ne gondolkozz sokat, jelentkezz a sporttáborba most!
Jelentkezz, öltözz, RAJTOLJ, Kanalazz
III. Atlasz Futás Háziverseny - 2015. szeptember 30.
Eszünk ágában sincs kihagyni 2015-ben az Atlasz Háziversenyek egyik kedvelt megmérettetését, a futó szakosztály szervezésében. Ha szeretnél indulni a versenyen, nincs más teendőd, mint online jelentkezni, cipőt húzni és rajtolni!
Őszi gyalogtúra Stájerországban
Barangolj velünk a Gráczi-hegyvidéken! Gergő (VándorMások)
A Grazi-hegyvidék (Grazer Bergland) a magyar Alpokaljától kiemelkedve fokozatos átmenetet jelent az Alpok magas hegyei között. A terület keleti része mindössze néhány százméter magas dombokból áll, míg nyugaton, a Mura völgye előtt eléri az 1700 méteres magasságot. Mi – nyilván – az utóbbi, nehezebb részét fogjuk bejárni. Figyelem! A túra időpontja az éves naptárban meghirdetetthez képest résztvevői kérésre egy nappal korábbra került, de ...
Atlasz Sport Pride, 2015
Hat sportág a Pride alatt!
A 20. Budapest Pride alkalmából 2015. július 5-én, vasárnap 10:00 és 21:30 között az Atlasz Sport Pride keretében kipróbálhatjátok az aerobik, tollaslabda, falmászás, fallabda, futás és úszás sportágaink edzéseit (egyet vagy amennyit bírtok), és megismerkedhettek a legnagyobb hazai meleg sportközösséggel!
Nyeregbe! / 8. többnapos kerékpártúra
Hétvégi, vagy akár egész hetes bicajozás Budapesttől észak-északkeletre
A VándorMások biciklis csapata e nyáron fejezi be az Országos Kerékpáros Körtúra teljesítését. Idén egy héten át tekergünk a Gödöllői-dombság, a Jászság, a Mátra és a Cserehát útjain. Ha csak hétvégén érsz rá, csatlakozz hozzánk péntek este, hogy szombaton te is részese lehess börzsönyi körtúránknak, majd vasárnap tekerj velünk vissza Budapestre. Időben jelentkezz!
Újraindul az Atlasz evezés
Csapjunk a habok közé!
Jó hírünk van: idén ismét elindítjuk az Atlasz evező szakosztályát! Kriszta edzősködésével május 30-tól vízre szállunk és minden héten meghódítjuk a Soroksári Duna-ágat. Aki szeretne evezőlapátot ragadni, jöjjön el most szombaton és csapjon velünk a habok közé!
Nyári gyalogtúra a Kis-Fátrában
Gyere velünk Szlovákiába! Gergő (VándorMások)
Tizenkettedik külföldi túránkon visszatérünk Szlovákiába. Ez alkalommal a Kis-Fátrában fogunk túrázni. A név senkit se tévesszen meg, e hegység alapterülete valóban kicsi, de csúcsai magasabbak társánál a Nagy-Fátránál. Tátrával vetekedő magaslatokra persze senki se számítson, de laza séták képzetével se ámítsa magát. Jelentkezési határidő: Május 20. (English summary please find below!)
Atlasz Edzőtábor Debrecenben
Pünkösdi hétvége a sport jegyében
Hagyományainkhoz híven, idén tavasszal is szervezünk Sporttábort, ezúttal Debrecenbe látogatunk el. Az eddigi népszerűséget folytatva, szeretnénk, ha ez alkalommal is összegyűlnénk harmincan-negyvenen és együtt sportolnánk, fürdőznénk, sétálnánk és buliznánk a városban. Aki már volt táborban, tudhatja, hogy felejthetetlen élmény, aki még nem, az kérdezze meg a többieket - és csatlakozzon! :)
Atlaszosok a falon - másodjára is!
Immár másodjára!
E hét pénteken a Mászóbirodalom falait és boulder pályáit hódítják meg az Atlaszos falmászók! Várunk mindenkit szeretettel 2015. április 10-én, pénteken este 17:30-kor a XI. kerületi Budafoki út 70. szám alatt! A falmászás 19:30-ig tart, utána beülünk valahova a közelben egy sörözésre-beszélgetésre...
Elindul Falmászó Klubunk!
E hét pénteken elindul Falmászó Klubunk!
Első alkalommal a Spider Klubban lesz mászás boulder és köteles pályákon egyaránt. Várunk mindenkit szeretettel 2015. március 27-én, pénteken este 17:30-kor a III. kerületi Fényes Adolf utca 19-21 szám alatt! Keressétek a narancssárga pókot! A mászás 19:30-ig tart.
KELET-MECSEKI TÚRA
Töltsd május első napjait a VándorMások csapatával!
Szakosztályunk idén ott folytatjuk, ahol egy éve abbahagyta. Visszatérünk Dél-Magyarország egyetlen középhegységébe, a Mecsekbe, hogy idén annak keleti felében és a mellette fekvő Geresdi-dombságban barangoljunk három napon át. Kihasználva a május eleji hosszúhétvégét, keresztül-kasul bejárjuk e kevéssé ismert, falvakkal alig tagolt erdőséget. Apróbb vízesések, páratlan panorámát nyújtó irtások, kilátótornyok és két középkori vár várja a csapatot. Szállásunk egy arborétum szomszédságában lesz, így akár egy-két túranapot helyi sétákkal is ki lehet majd váltani. Keríts egy kényelmes, túrázásra alkalmas cipőt, ill. egy viszonylag bő esőköpenyt, és minden másról a VándorMások gondoskodik (ha időben jelentkezel).
11. Atlasz Sportnap
Sportolj velünk ismét!
Keljetek fel a téli álomból és kezdjetek készülni a tavaszra! Kocka has, széles váll, izmos vádli? Sportolj Te is, gyere el a 11. Atlasz Sportnapra 2015. február 7-én, szombaton és próbáld ki akár mind a 10 sportágat!
VándorMások sítúra januárban
Jön a tél, indul a sítúra! Irány Tirol, a Zillertal!
Jelentkezés december 15-ig (e-mailben). A program: Indulás január 24-én szombaton reggel Budapestről, estére megérkezünk a szállásra, és nyugovóra térünk. Vasárnaptól péntekig síelünk. Közben hüttézés, este pedig szauna és eszem-iszom, esetleg némi àpres ski party. Igény szerint pihenőnap Innsbruckban, vagy Kufsteinben. Érkezés január 31-én szombaton estefelé Budapestre. Túravezető: Gergő
Atlasz Őszi Sporttábor Győrben
Aerobik, fallabda, futás, tollaslabda, úszás
Ismét itt az Atlasz Őszi Sporttábor, melyet ez alkalommal Győrben szervezünk meg. A korábbi táborokhoz hasonlóan idén is lesz lehetőség aerobikozni, futni, fallabdázni, tollaslabdázni és úszni. Időpont: 2014. október 23-26. (csütörtöktől vasárnapig).
Októberi gyalogtúra Dél-Csehországban
Hosszú hétvége Közép-Európa legnagyobb erdejében.
A Šumava hegység, magyar nevén Cseh erdő hatalmas, átfogja az ország dél-nyugati határvidékét, mélyen benyúlik Ausztriába (Waldviertel) és Németországba (Bayerischer Wald), turistatérképe három lepedőnyi. Nem magas szirtek és hegyormok, hanem mély fenyőerdők, hegyi mocsarak és hosszú hegyhátak jellemzik. A lápos őserdei táj, az őszi ködön átderengő napfényben kísértetiesen szép. A térség természeti látnivalók mellett rengeteg történelmi nevezetességgel rendelkezik: egymást érik a várak, a kastélyok és a középkori kisvárosok, így, ha rossz időt fogunk ki, sem maradunk program nélkül. (English summary please find below!)
Szeptembertől floorball!
Floorball-klub indulhat...
Ahogy korábban már ígértük Nektek, az idei Sportnapon oly nagy nészerűségnek örvendő FLOORBALL szeptembertől a palettán! Egyelőre nem szakosztályi működésben persze, csak amolyan klub jelleggel működne a dolog.
Atlasz pólók rendelhetők
Rendelj Te is pólót, kéküljünk be!
Kék színű, "V" vagy kerek-nyakú, Atlasz logóval ellátott pólók rendelhetők S, M, L vagy XL méretben. A pólók 100% pamutból készültek, hátulján nagy Atlasz logó (sarlók), elején pedig kis Atlasz logó látható fehér szitanyomással. A pólók önköltségi ára 1950 Ft.
Nyári edzésnaptár
Szinte minden nap jöhetsz edzeni!
Összeszedtük Nektek, hogy a nyár folyamán, melyik nap, milyen edzéseken vehettek részt. Ha esetleg valamelyikhez kedvet kaptatok, ne hezitáljatok, irány a megadott helyszín!
Nyeregbe! / 7. többnapos kerékpártúra
Hétvégi, vagy akár kilenc napos bicajozás Észak-Magyarországon
A VándorMások folytatva az Országos Kerékpáros Körtúra teljesítését, idén kilenc napon át tekereg a Zemplén, a Cserehát, a Gömör-Tornai-karszt, az Upponyi-hegység, a Bükk, a Heves-Borsodi-dombság és a Mátra útjain. Ha csak szombat-vasárnap érsz rá, az első hétvégét válaszd, amikor a Bodrog és a Hernád partjai közt műemlékekben is gazdag vadregényes hegyvidéken haladunk. Minden igényt kielégítő első szállásunk csak tizennégy fős, azaz időben jelentkezz!
Pünkösdi gyalogtúra Felső-Ausztriában
Két és fél nap a Pokolban, s még szabi sem kell hozzá.
A Höllengebirge és a Traunstein között fekszik Ausztria legmélyebb (191 m) és egyik legszebb tava, a Traunsee. Két túránk a két partján fekvő hegyek megmászására irányul, ezúttal némi drótkötél segítségével. A Traunseeről még azt kell tudni, hogy északi partján fekszik a romantikus Gmunden, ahol a tavi kastélyban a Kastélyszálló című sorozatot forgatták, továbbá itt van a világ legrövidebb villamosvasútja – igaz nemsokára meghosszabbítják, és elveszti elsőségét (utolsóságát). (English summary please find below!)
Sportolj velünk egész márciusban!
Ismét nyílt napok az Atlasznál
Tavasszal ismét nyílt napokat szervezünk, hogy mielőtt elköteleznétek magatokat, kipróbálhassátok a sportágakat! Minden szakosztályunk tart egy-egy olyan edzést, melyre teljesen ingyen ellátogathattok!
MECSEKI EMLÉKTÚRA
Töltsd május első napjait a VándorMások csapatával!
Szakosztályunk ez évben visszatér első többnapos gyalogtúrájának helyszínére, a Nyugat-Mecsekbe. Kihasználva a május eleji hosszúhétvégét, három napon át barangolunk e virágos erdők borította gyönyörűséges tájvédelmi körzetben, s tiszteletünket tesszük azon kulcsosháznál is, melyben huszonkét évvel ezelőtt laktunk. Szerezz be egy kényelmes, strapabíró cipőt, egy viszonylag bő esőköpenyt, s a rövidebb/hosszabb túrák közül a kedvére valót kiválasztva bóklássz velünk e medvehagymától illatozó kies tájon.
Aerobik az Atlaszban
Új formában mozgunk
Valami igazán különlegesre szomjazol? Régóta erről álmodozol, csak eddig nem volt elég bátorságod elmenni egy edzésre? Aerobikozz az Atlasz Sportegyesület új szakosztályában!
10. Atlasz Sportnap
Sportolj velünk egész nap!
Egyesületünk idén 10. alkalommal rendezi meg az Atlasz Sportnapot, melynek keretében rengeteg sportágban kipróbáljátok magatokat! Idén a más szokásos Falmászás, úszás, fallabda és tollaslabda mellett karatézni, jógázni, zumbázni, aerobikozni, kézilabdázni, ping-pongozni és floorballozni is lesz lehetőségetek!
Kellemes Ünnepeket!
Év végi jókívánságunk...
Minden kedves sportolónknak nagyon-nagyon Boldog Karácsonyt, és sportban gazdag, Boldog Új Évet kívánunk! Reméljük, hogy jövőre is megmarad az a fergetegesen jó hangulat, ami eddig jellemezte egyesületünket!
VándorMások sítúra januárban
Téged is várunk, ha még nincs tele a hócipőd!
Jelentkezés a Mikulásnál, azaz december 6-ig (e-mailben). A program rendkívül egyszerű: Péntek délután utazunk. Szombattól - keddig négy napon át síelünk, hüttézünk, este pedig szaunázunk, eszünk-iszunk. S, ha az időjárás ill. erőnk engedi, jöhet némi àpres ski party is. Érkezés Budapestre szerda estig. Túravezető: Gergő
Novemberben Atlasz Háziversenyek
Mutasd meg, mit tudsz a pályán!
Egyesületünk életében a november a háziversenyek időszaka! Itt a nagy lehetőség, hogy megmutasd, mit tudsz a pályán vagy a medencében!
Karatézz az Atlaszban
Új sportolási lehetőség november 4-től
Ha már unod az edzőtermek gépeit, de szeretnéd egy igazán erőnléti sporttal karban tartani és izmosítani testedet, itt a lehetőség, hogy kipróbáld magad a kyokushin karatéban. Jelentkezz az Atlasz Sportegyesületnél, és gyakorold te is az egyik legelterjedtebb keleti harcművészetet!
Atlasz Nyílt Napok
Októberben kipróbálhatod sportjainkat!
Hagyományainkhoz híven, idén is megtartjuk nyílt napjainkat. Ezúttal az úszás mellett tollaslabda, futás és fallabda szakosztályaink edzéseire is ellátogathattok – természetesen ingyen!

Atlasz Sportegyesület
1111 Bp., Budafoki út 22.
Új bankszla: Raiffeisen Bank Zrt. 
12010532-01445130-00100003
Adószámunk: 18183722-1-43
E-mail: info@atlaszsport.hu